Bolærne – Et lite paradis


bolarneØstre Bolæren er heldigvis åpen for almenn ferdsel etter en spennende periode da Forsvaret skulle selge området til private. Smiths venner hadde kjøpt øya, men heldigvis havnet den altså i hendene til det offentlige igjen. Supert!

Øya Østre Bolæren eies nå 90 % av Vestfold fylkeskommune og 10 % av Nøtterøy kommune, mens Torp Cafe & Catering står for driften.

Hvert år må AVVENTURA ta en liten tur hit, slik også i dag. Øya ligger kun en halv time fra Fjærholmen, som er en grei mellomplass for å ankomme Bolærne når båtene forlater havna).

Det første barna gjorde etter lunsj var å fly opp på åsen og ned til den andre siden av øya, i sundet mellom Bolærne og en holme jeg ikke vet navnet av.

Her fisket BA en sjøørret på 1,5 kilo i slutten av juni 2006, mens jeg var på kurs i astronavigasjon. Dette er et minne vi aldri vil glemme: jeg kom til båten fra kurset ved 20-tiden og fant bordet dekket med levende lys og brikker og den nydelige ørreten i tallerkenen… BA lagde altså en av sine kjente lekre fiskemiddager (han er mye flinkere enn meg til fisketileberedning, spesielt når det er fisk fra Nordsjøen.

I dag ga fisketuren ikke noe resultat. Til gjengjeld koste vi oss på svabergene med en liten pils og snacks, Kongevold badet og jeg nøt synet av Oslofjorden i all sin prakt: Et uendelig, dypblått hav som kiler seg inn blant holmer og øyer, en rødlig kyst av vulkanske stein som har en historie for oss også.
Synet av denne rikdommen dekker uante spennende minner og sterke følelser hver gang. Og det er så gøy å gjenkjenne stedene i horisonten! Missigen, Hvalerøyene og Kruke, Nord Koster (ja, sikten var god i dag), Færder, Fuglehuk, etcetera. Enda et minne fra denne flotte ferien som jeg skal ta godt vare på. 🙂

Nå er det full sommer, barna og voksne bader i havna, og jeg tar en liten pause for å dele dette paradiset med deg som orker å lese.
Av og til tenker jeg bare at det å sette disse inntrykkene på papir (eller i form av bytes) er en form for å fordoble nytelsen og forsterke minnene. Det er veldig gøy for meg å lese igjen det vi har opplevd. Så det koster ikke meg noenting å gjøre det.

Flere bilder legger jeg ut når middagen er laget og roen senker seg i havna. Nå er det ut i sola – ja, vi har soooool!!!! – igjen.
Hurra for sommeren som har kommet tilbake!
Takk, yr.no! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s