Skole og budsjett på langtur


Livets skole: barn på tur i Karibien blir kjent med Banana Squit

Undervisning på tur

Skolen (Vollen ungdomsskole) er blitt informert om turen vår. Lærerne synes det ville være for dumt å si nei til et så spennende opplegg. Det fortalte kontaktlæreren til Martin i går på årets første individuelt møte mellom kontaktlærer, elev og foresatte. Vi skal bli enige om hvordan Martin skal strukturere sin skolehverdag om bord. Vi tar med bøker og skal innlevere oppgaver og lekser via internett.

Vi må nå per mail (til rektor) søke om å ta Martin ut av skolen i ett år. Lærerne har sammen bestemt at klassen skal få et reisebrev/reisevideo i uka for å føle at Martin er til stede likevel og også selvfølgelig for å holde dem oppdatert om turen. Det blir ekstra spennende for ham å ha sitt publikum. Dette i tillegg til bloggen. Med andre ord: Han kommer ikke til å glemme norsken sin! Men han blir sikkert bedre både i engelsk og spansk.

Dessuten må han lære seg mat og helse (avgangsfag) og som sluttoppgave skal han innlevere en video hvor han beviser at han har lært seg å lage mat. Et vidunder dette med moderne kommunikasjonsmidler!

Langturbudsjett

Hva gjør madamen mens skipperen står på og monterer langturutstyr i båten? Bare skriver for SEILmagasinet? … Shopper, selvfølgelig!!! 😀
Er ikke vi damer kløppere til det?

Vel, interiør-, kles- og skobutikker er for tiden svært lite interessante, må jeg si. Det er båtutstyrsbutikker som er «in»…
Vi har ikke en nøyaktig oversikt over det vi har kjøpt/skal kjøpe inn, men vi nærmer oss de famøse 250 000 i tillegg til standardutstyret vi hadde på båten før langturen ble planlagt, som for Mango.
Hvis du har en vanlig turbåt (ikke av de dyreste typene) og regner med et slikt beløp for å oppgradere den, så bør du være på den sikre siden.
Langturbudsjettet i familien vår er noe vi har satt sammen i lag. Begge vet nøyaktig hvor mye denne turen koster og står på for å skaffe midlene. Innen fornuftens grenser, for lista kan bli uendelig, men lommebøkene er ikke det.

Budsjettet på tur varierer veldig fra båt til båt og kan tilpasses familiens/mannskapets økonomi, har vi erfart. På langturbåten CANTARE (Boström 31 fra Höganäs som er på tur 2009-10) greier de svenske jentene seg med bare 3500 svenske kroner i måneden (per person), hvilket er veldig trangt også for dem. Den lille størrelsen på båten bidrar til å holde havneutgiftene nede. Men på andre større og mer velstående båter har beløpet kommet opp i 30 000 i måneden for to-tre personer. Flere detaljer om dette vil komme ut i SEILmagasinet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s