Flytteprosessen så vidt begynt – Mange skritt videre


Sommefugler i magen og skrubb i hendene

Det er mindre enn to måneder til avreise, og mye skal fortsatt på plass, men vi er på god vei. Alt utstyr er innkjøpt og det meste betalt.
Solcelle og vindmølle fyller opp batteriene så det suser nå, og i går startet vi rengjøringen av madamen (Avventura) mens det høljeregnet ute.

Hun ble shina opp så hun glittrer utvendig (polert og vokset av skipperen for et par uker siden) og innvendig i byssa/salongen (i går).
Innvendig sørget vi kun for en beskjeden start. Vi rengjorde så grundig, at det vil ta sin tid å gjøre det samme overalt.
Vi har tømt alle skapene og støvsuget/vasket/kastet eller ryddet vekk det overflødige. Hele ovnen/komfyren er blitt vasket/avfettet. Det samme med hele taket i salogen/byssa og treverket på sidene.
Bøkene som er igjen vil få selskap av masse pilotbøker og reiseguider. De nyinnkjøpte kartene fant sin plass i båten i dag.

I dag er jeg støl i ryggen av vaskinga.
Martin skal få skikkelig ros for å ha vært med å rengjøre og ha stått virkelig på selv, både i egen lugar og i salongen – med stor iver og velvilje!
Ikke verst av en 13-åring som gruer seg til å forlate sine venner. Men han gleder seg veldig til denne turen og ser frem til å treffe andre ungdommer, seile, bade og snorkle.

Jeg merker selv at rengjørignsarbeidet både hjemme og i båten foregår med en helt annen innstillling fra min side for tiden. Ethvert tiltak smaker ferie og er dermed en glede å sette i verk. Who cares om ryggen blir støl? Bare bra.
(Vel. jeg glemte at jeg trente med den nyinnkjøpte strikken + vekter i går, så kanskje er det det som gjør meg så støl? :-D)

Energigjerrig
Nye LED-lampetter er for øvrig montert i lugarene og ved gjestesenga i salongen. I tillegg har vi LED-downlights og LED-lys i byssa over komfyren, både rød for nattseilas og hvitt.
Vi er blitt veldig energieffektive. Også ute har vi erstattet alle navigasjonslys med diodeys. Vi mangler bare LED-tricolor og -topplanterne. Det skal bli installert snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s