Fotballfest i Amsterdam


Nederlands landslag som vant sølvet i fotball-VM feiret på kanalene i Amsterdam under våre øyne i dag!

I dag måtte vi klype oss i armene for å sjekke om vi drømte eller om det var virkelighet. Vi trodde ikke våre egne øyne! 😀
Vi havnet ufrivillig midt i tidenes folkefest på sjøen: Nederlands landslag ble feiret på kanalene, gutta ble fraktet med båt blant masse fartøy, brannbåter og politibåter. Det var helt enormt, en hel by hadde strømt til området (Afgesloten Ij heter det, det er kanalen som leder til sentrum av byen etter Oranjeslusen) og vi ble vitner til et gigantisk party som vi aldri hadde ventet å kunne delta i.

Les artikkel om dette på Seilmagasinet.no

I Sixhaven er det rolig og stille. Vi tok en tur i byen og så masse morsomme mennesker i oransje gå rundt og ha det gøy. Byen er flott som vanlig og nå – i sommerversjon med sol og varme – også veldig gjestfri.
Vi spiste på enThai Resturant i en koselig gate ved kanalene (en av de små gatene de definerer som De 9 stratjes).
Deilig å komme tilbake til båten etter rusleturen og kose seg med å se på bildene!

Sixhaven er billig: 19 euro. WiFi, vann og strøm er inkludert i prisen. Det er båtbyggernes forening som driver Sixhaven. Havnemesteren er kjempehyggelig, en eks politimann. Han fant tonen med skipperen. Vi kommer til å ligge her noen dager, det er meldt en del vind de neste dagene, greit å besøke byen da.

Les for øvrig Martins inntrykk om denne store dagen!

Amsterdam in festa

Oggi per caso abbiamo assistito ai festeggiamenti della squadra di calcio olandese di ritorno dall’argento al mondiale. Incredibile! Un milione di persone, elicotteri. aerei e imbarcazioni da mezza Olanda si sono ritrovati in centro città. Una festa di dimensioni gigantesche che sta ancora svolgendosi in città. I canali erano pieni di imbarcazioni con tifosi danzanti, le vie di Amsterdam pure. Che atmosfera! Ancora una volta siamo stati superfortunati!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s