17. juli: Vollendam og Broek in Waterland


Vollendam

Vollendam

Alene for en gang skyld tok jeg en fin tur til to steder som er helt forskjellige fra hverandre: Volendam ved Markermeer, like nord for Monnickendam og øya Marken, og så til Broek in Waterland, som ligger kun 17 minutter fra Amsterdam sentrum med buss, midt på landet. Det siste stedet ble anbefalt av Ellen, min venninne som har bodd i Nederland en lang stund. Tusen takk for et kjempetips, Ellen! 🙂 Broek in Waterland var en perle som jeg aldri ellers hadde oppdaget.

Bussjåføren fra selskapet Arriva var jammen så lik min sjef, Runar Hansesætre (Country President i Schneider Electric Norge), at jeg måtte klype meg i armen og se nøye etter… Gosh!

Han er (som min sjef) en veldig hyggelig mann og hjalp meg å finne veien. Vollendam var endestasjon: en liten fiskelandsby med masse turister langs moloen. Karakteristiske trehus med mye pynt, et gatemarked, en flott kirke og små kanaler overalt. Det ble litt for fullt for min smak. Det er godt å ta bussen tilbake igjen og stoppe på Broek in Waterland.

Broek in Waterland, kirken

Her ser du kun flotte hus med hager fulle av blomster, en innsjø og masse kanaler som krysser bygda. Tydeligvis pengesterke folk som har arvet eiendommene sine fra sine forfedre. Det så slik ut i hvert fall. Det var en nytelse å gå uforstyrret i gatene, nesten uten biler, ta en titt her og der, obeservere de mange små delikate detaljene på hus og hager… Og så var det tre små kafeer, blant annet De Witte Swaen, den hvite svanen, et kjent pannekakehus som lager lekre ting. Jeg nøt en pannekake med ost og ingefær – med wietbier. Helt fantastisk!

I løpet av et kvarter var jeg tilbake til Amsterdam.

Billetten koster 7,5 euro og gjelder i et døgn for å reise rundt i Waterland, nord for Amsterdam. Du kan gå på og av bussen flere ganger. Det skal visst være mange andre fine steder å besøke enn de ovennevnte i Waterland! Har du tid i Amsterdam, må du bare slå til og ta en tur! Fra Sixhaven er det bare å krysse kanalen Het IJ med fergen, gå opp rulletrappa utenfor sentralstasjonen (på sjøsiden) og du finner flere busslinjer (110, 118, etc) som går til Marken, Vollendam, etc. Veldig lett og praktisk. Og sjåførene er vant til å ha turister om bord, ser det ut som. Alt i alt en uforglemmelig dag, takket være Ellen 😀

Se flere bilder her

2 kommentarer om “17. juli: Vollendam og Broek in Waterland

 1. Fantastisk. Jeg nyter å følge dere på tur. Hyggelig med kommentarene på facebook også. Du har ikke helt glemt oss her hjemme. Bra!!

  Jeg har meldt meg inn i kommunikasjonsforeningen i dag. Har funnet mange gode tips. Har også fått et helt arsenal av bøker om SEO, SEM, viral markedsføring og sosiale medier. Lydbøker og vanlige bøker. Så spennende.

  Hils skipperen og mannskapet.

  1. Ciao bella!
   Selvfølgelig har jeg ikke glemt dere, tenker masse på alle i =S=!!! Du må hilse!
   Bra at du ble med i foreningen, jeg har vært medlem i flere år og mottatt det fine magasinet.
   De arrangerer kurs også, men ganske dyre. Jeg kjenner flere medlemmer fra min tid i Oslo-kommune.

   Veldig hyggelig å være i kontakt på sosiale medier mens jeg reiser. Telefonen har jeg glemt helt. Bruker kun Skype for å ringe til moren min og til de andre seilerne på tur, og ellers FB og blogg. Deilig.
   Stor klem og hilsen fra alle her (Oostende) til deg og gutta 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s