23. juli: Dunkerque-Dover. Turens beste seilas


Endelig med ratt i hendene 🙂

Takk Fridtjov og Arne Birger for koselige kommentarer! Det er en trøst å vite at vi ikke er de eneste som jobber med tidevannsberegninger! 🙂

Det gikk superfint med oss i går fra Dunkerque til Dover. Den deiligste seilasen så langt, og helt perfekt planlagt med tidevann og strøm… Vi startet til slutt litt for tiddlig (kl. 11), og det gikk litt for fort over stredet, strømmen satte oss østover, så vi måtte peke med baugen mer vest og hadde helt riktig vinkel i forhold til nordavinden (skarp kryss) under kryssingen av leden. Ellers ble det en behagelig slørseilas i 6-9 sm, helt fantastisk! 🙂
Og vi hadde sol og tidevann med oss, spesielt helt til slutt. Vi klarte til og med å unngå regnskurene som hadde blitt meldt.

I Dover var vi fremme en time for tidlig (10 minutter etter lavvann!) og vi måtte vente utenfor en sluse (Granville Docks) helt til den ble åpnet nesten to timer senere. Men det ble en fantastisk seildag!!!

1,5 meter ved ventepontongen stemmer kanskje, men man kan vente like utenfor ved flere pontonger.

Den indre havnen ved innløpet

Dover havn er gammel og nedslitt. Men det er en stor opplevelse å seile inn. Hvilket verk! Man må få tillatelse av Dover Port Control på VHF-kanal 74, og de guider deg inn i den intense skipstrafikken. De som betjener havna er veldig hyggelige, men det ble av en eller annen grunn litt rot med tildeling av plass i går kveld. Det skjedde også på VHF (kanal 80), men plassen vi fikk, var opptatt av andre. Det løste seg fort og uten problemer. Vi heiste for øvrig Q-flagget siden England ikke er i Schengen og vi sa ifra til marinakontoret om at vi kommer fra Norge. De sendte en kjempehyggelig tollmann, som var tydeligvis flau over å måtte besøke oss!
– This is rdiculous, isn’t it, sa han.
– Nooo, sier skipperen! – Jeg jobbet i politiet, jeg har forståelse. Slik gikk praten i gang, og de to nesten begynte å drikke vin sammen i cockpiten!! 😀
(satt litt på spissen, vel)

Vi har det veldig godt… I dag tenkte vi oss en tur rundt i Dover, kanskje vi får se de fine hvite klippene på naert hold…

Den eneste tingen som får tommeltott ned ved oppholdet her: havna er ikke spesielt innbydende (men de er flinke til å styre trafikken og til å guide deg inn med los om det trengs). Den har en flott og nyttig nettside (doverport.co.uk) og brosjyre med masse nyttig info for seilere, men er den dyreste av alle etter Strømstad. 26 GBP uten internett, som koster en del (anbefaler BT Openzone, som kan brukes i flere havner. Det koster 39 pund for 4000 minutter i en måned). Dusj og WC, vann og strøm er inkludert.

Jeg skriver gratis fra marinakontorets PC, med en skjerm fra mammuttiden og en like forhistorisk – og selvfølgelig engelsk – tastatur.

2 kommentarer om “23. juli: Dunkerque-Dover. Turens beste seilas

  1. En fornøyelse å lese dine blogger! Du skriver utrolig godt og innlevelsesrikt. Mye godt og nyttig stoff i venstremargen også. Vil følge dere på veien videre. God tur.

    1. Tusen hjertelig, Bjørn! Det motiverer til å skrive videre! 🙂 Jeg prøver å bake inn noe nyttig informasjon for andre seilere i tillegg til egne inntrykk. God sommer og seiling til dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s