Beautiful Brighton!


The beach between the Pier and the marina

Endelig fikk vi sett denne byen. La oss si at marinaen er imponerende, men svært ukoselig, så det er greit å komme seg unna. Store bygg med restauranter ved havna, parkeringsplass, supermarked, chandleries… Alt du ønsker deg for å overnatte og bo her, men i moderne versjon, uten noe særlig sjarm. Bekvemt, men uten sjel. Helt greit, liksom.

I dag fikk vi sett byens sentrum bedre. Vi gikk hele veien, en fin og lang tur langs sjøen på strandpromenaden, som i dag var ganske røff (kuling fra sydvest) og nydelig å se.

Masse attraksjoner for barn: lekeparker, tivoli, badestrand, isbutikker. Et paradis for de unge som elsker liv og røre!

Det var masse folk overalt i byen, sola stekte, men den sterke vinden gjorde turen «godt ventilert», for å si det sånn… Fra rødgult flagg skiftet strendene flaggfarge til rødt etter hvert. Det var altså ikke mange båter som orket å krysse vestover med strøm og vind midt imot. Så vi følte ikke dårlig samvittighet for at vi ikke var på sjøen i dag. 😀 Portsmouth og Hamble River får vente.

The Pier, Brightons main attraction beside the Pavillion

Vi besøkte Brighton Pier, The Royal Pavillion + parken rundt og gikk en tur i sentrum. Utrolig livlig og veldig, veldig koselig, ikke minst takket være sola.

På Piren er det spillehaller og tivoli, og de selger alt mulig; høydaren er ferske skalldyr i små skåler som man bare må ha! Det var nydelig, rett og slett! Bare DET var verdt hele oppholdet i Brighton i dag.

Cathrine reiser hjem 3. august, så vi kan ta det med ro. Været er meldt fint fremover, men vinden kommer nådeløst fra den samme retningen vi skal til (vest), så det blir slit i noen dager. Med mindre værgudene hjelper oss litt og får den til å blåse litt fra nord, som ville være det beste.

Brighton er mye bedre enn vi trodde. Ikke dumt å avlegge et besøk på denne spesielle feriebyen. Og marinaen faller i smak etter en stund, spesielt fordi det er så komfortablet overalt. Et imponerende servicebygg som flyter opp og ned med tidevannet som resten av anlegget (pontongene). Et massivt byggverk av en molo rundt det hele. Vi har fått en flott plass ved en utrigger, hvor båten ligger fint og beskyttet fra vind og bølger. Deilig å kunne sove trygt om natta!

Flere bilder ser du her

Pavillion and a park full of people!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s