En marina vi kommer tilbake til


Båtferien 2017 fører med seg nye opplevelser og bekjentskap med steder vi ikke har besøkt før. Noen er verdt litt omtale, som denne marinaen. Den var en ordentlig positiv overraskelse!

Strömstad-besøk er ofte synonymt med shopping og bunkring. Vi stopper i noen timer eller ett døgn for deretter å tilbringe noen dager i den svenske skjærgården. En typisk situasjon er å ankomme havna i Strömstad etter en lang seildag, når marinaen i sentrum er stappfull. Det har ofte forårsaket at vi heller seiler til Holtekilen på Hvaler (overnatting på svai) og reiser videre til Strømstad tidlig morgenen etter.

Nå er det mulig å bestille plass i marinaer på nett. Vi fant Strømstad Marina AB (Kebalvägen) ved hjelp av Google. Fin søkemotoroptimalisering på nettsiden, den var blant de første sidene av det organiske søket. En veldig praktisk nettside for å booke plass, som er lett å bruke og sikrer enkel betaling. For en 38 foter som vår koster båtplassen – i 2017 – 330 kr døgn inkl. vann samt bruk av servicebygget med toaletter, vaskeri og butikk. Her får du kjøpt brød, snacks, kalde drikker, båtelektronikk og utstyr for båtvedlikehold. Butikken holder oppe fra 8 til 20 alle dager.

Strömstad Marina har en rolig beliggenhet like utenfor sentrum, det tar bare 10 minutter å gå til butikkene. For å nå byens hjerte, må man ta ferga over kanalen som skiller marinaen fra byen. Man kjøper et fergekort i marinabutikken for 100 kroner og man beholder det livet ut for å kunne ta ferga når som helst.

Strømmen koster 2 kroner per kW/t. Tilkobling til strømuttaket håndteres ved hjelp av et kortsystem som er nokså enkelt. I butikken kjøper man et kort til 50 kroner, ladet med 25 kW/t strøm. Ved båten står det strømstolper. Her viser man kortet for å registrere elektrisiteten man har brukt. Har man ikke brukt opp hele strømkvoten, kan man returnere kortet til butikken og få tilbake restpengene. Praktisk!

Lysene ved båsene er tilkoblet bookingsystemet.

Lysene ved båsene er tilkoblet bookingsystemet.

Vi likte godt bookingsystemet på nett, som gjorde det superenkelt å velge plass. Ved bryggene er det lett å finne egen bås, de er nummerert og lyset ved båsen er rødt fordi man har reservert. Plassene som er reservert for nettbooking, er merket med ark på brygga. Kommer man uten reservasjon, lyser det grønt hvor det er ledig. Personalet anbefaler å gå og betale øyeblikkelig for å sikre seg plass, hvis man fortøyer på grønne plasser, for det kan komme bookinger via nettet i mellomtiden. Man fortøyer ved utriggere. Opplegget er veldig ryddig, og forutsigbarheten – altså sikkerheten av å ha en plass å gå til uten å måtte lete lenge – gjør seilasen ekstra deilig.

Prisene i havnene er mye høyere enn de vi husket, det er lenge siden vi har seilt i disse områdene. Vi liker best å ligge på svai og nyte naturen, men vi satte pris på roen og stillheten ved bryggene i Strömstad Marina. De er godt beskyttet fra sydvesten, og det er ikke noe svell. At marinapersonalet er ekstra hyggelig, skader vel heller ikke?

Marinaen sett fra den ytterste brygga.

Marinaen sett fra den ytterste brygga.

Innløpet til Strömstad marina

Innløpet til Strömstad marina


Bryggene du kan fortøye ved

Bryggene du kan fortøye ved


Strømuttak på bryggene

Strømuttak på bryggene

Reklame

En kommentar om “En marina vi kommer tilbake til

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s