Kontakt oss/Contattaci

Vår hovedmail/Il nostro usuale indirizzo:
stefania.nilsen(at)c2i.net.

Kallesignal/Segnale su VHF: LJ5616 (Lima Juliet 5616)
Seil Nr.: NOR11034
MMSI number: 257849070
Skype: stefanianilsen

Satelittelefon/Telefono satellitare:
+8816 31574216.
OBS: Veldig dyrt å ringe til oss på satellittelefonen, men du kan sende oss gratis SMS (maks. 160 tegn per melding) ved å bruke dette nummeret på http://messaging.iridium.com/.
È molto caro telefonarci su questo numero, ma ci puoi mandare gratis SMS di massimo 160 segni alla volta usando questa pagina internet: http://messaging.iridium.com/.

E-mail under atlanterhavsoverfartene/Inidrizzo mail durante le traversate oceaniche:
avventura(at)mailasail.com
OBS: Du skal ikke sende noen form for vedlegg, kun kort tekst i mailen.
ATTENZIONE! A questo indirizzo non potrai spedirci allegati di alcun tipo, solo testo nella posta elettronica.
EPIRB:

famnilsen

Guestbook

Reklame

55 kommentarer om “Kontakt oss/Contattaci

 1. Kjære dere i S/Y Avventura !!
  400 nm igjen til Horta, da er dere jo straks over!! Det har vært spennende å følge dere hver dag, og alt går jo fint. Skippern må ha forberdt båten eksemplarisk!!
  Nå har dere snart også krysset en av de værste havstrekningene på kloden, vær kjempestolte !!
  God tur til Horta!! Mvh S/Y Lina 4/Arne
  ps Det blir Kosterhelg igjen.

 2. Hei dere der borte….

  Isen ligger fortsatt i Leangbukta…….Så i stedet for å seile følger vi dere på nett.

  Anbefaler dere et laangt besøk på Anegada på BVI. Og ta taxien der over til andre siden av øya med snorkler. osv…..307 innbyggere på øya og høyeste fjelltopp er vel på 2 meter….

  Og innom Joost Von dyke….(tror jeg den het)

  Kos dere og nyt
  Halvor

  1. Hei Halvor!
   Ja, vi skal definitivt til Anegada. Vi var der i 2004, også på Loblolly Bay og Flash of Beauty, stedene man når med taxi på den andre siden av øya… Det var helt fantastisk.
   Skal hilse fra alle gutta her, de er dilla på dykking. Vi ligger nå på Grand Case på St. Martin og skal trolig over til Virgin Gorda i morgen 🙂
   Koselig å få en hilsen fra deg! Hils alle seilervenner fra Bukta! Stef 😎

 3. Hei dere
  Svært så kjapt dere beveger dere da !
  Husk at dere er i den beste delen nå !

  Virgin Islands blir nedtur med horder av cruisbåter og amerikanere på langweekend. Bruk ihvertfall god tur oppover igjen, hvis der ikke skal enda lenger sør da.

  Få med dere «Fish Friday» på grenada. Ta kontakt med en-eller-anne taxisjafør som kan guide dere.

  Hold ut…..

  1. Hei Tom!
   Vi har prøvd å nå Fryd og Occasione slik at Martin kunne treffe sine venner Bendik og Andreas. Derfor er vi allerede her. Vi skal ta det med ro nå, vi er her i minst fem dager til og utforske litt. Vi har besøkt både BVI og USVI før, samt St. Martin, Anguilla og St. Barth. Vi gleder oss til å se igjen enkelte steder, men vi forstår godt hva du mener. Her er det desidert mer eksotisk!!! 🙂

   1. Hei igjen

    Faktisk mye å se på Grenada. I tillegg til Fish Friday (jump-up party), må dere besøke noen destillerier. Det er også en mengde fine «fjellturer» som kan gjøres. Av andre ting likte jeg spesielt den nedlagte flyplassen med et par gamle fly fra en svunnen kommunist-tid. Nut-meg fabrikk er et must. Kjøp ihvertfall med en flaske nut-meg oil på spray. Jeg bruker den nå på en tennisalbue, og den virker.
    Hvis dere ønsker å variere, er Le Phare Bleu en kjempefin marina som ligger rett rundt sydspissen og litt opp på østkysten. Det er også flere greie bukter, men dette vet du jo helt sikkert.

    Hold ut…

   2. Fantastisk å få dine tips, Tom 🙂 Ikke bare jeg setter pris på dem! Skriv dem gjerne under innleggene om stedene vi besøker, slik at våre lesere får dem med seg når de leser om stedene. (Ellers har jeg sørget for å lime dem inn)

    Flere kommentarer er hjertelig velkommen 🙂
    Hils familien!

 4. Hei dere

  Kort hilsen fra køen på Drammensveien. Skjønner ikke hva jeg driver med her hjemme. Alt er grått og trist, og køen snegler seg frem der jeg sitter i bilen på vei mot Sandvika og hjem. Er dette livet ??? neppe…..drømmer alt om å dra ut igjen.

  Ang. Union; vær litt forsiktig. Øya er dessverre kjent for å være litt utrygg. Vi opplevde at nabobåten ble rundstjålet, og vi lå i bøya ved siden av. Det skjedde mens vi og mannskapet på den andre båten var inne i byen og spiste middag. Dropp også evt. tilbud om diesel. Dra over til Petite Martinique, der koster det ca. halvparten, og kvaliteten er bedre enn det bunnsølet du får i kanner på Union.

  Værmessig har dere nok vært uheldige. Vi hadde to-tre squalls på St. Lucia. Resten av oppholdet i Karibien var knusktørt, med tørke og vannmangel som resultat.

  Det finnes en sti på Union som går rundt hele øya. Vel verdt en tur.

  I stedet for å kjøpe dyr nett-leie hos Erica, støttet vi de lokale. Det finnes en nettleverandør litt lenger oppe i gata på høyre side (annen etasje over en butikk).

  Dere må selvsagt ut på Happy Island og se solnedgangen med en sundowner eller tre. Man kan også få mat der ute, men da bør man bestille dagen før. Få med dere historien til eieren om hvordan han bygde opp hele øya (bokstavelig talt)

  1. Tusen takk for info og ulike tips! 🙂 Koselig å fp din hilsen
   Vi fikk samme beskjed fra Queen of Hearts, som seiler i disse områdene rundt nyttår. Så vi løfter jolla på dekk og låser den, vi låser oss inne i båten og unngår å legge igjen verdigjenstander ute. Håper vi får tatt en tur med joggesko påøya i dag, den er virkelig fin.
   Håper vi får treffes når vi er hjemme. Vi må arrangere et langturtreff! Hils Sus sååå mye 🙂 Klem

 5. Grattis med nok en kryssing. Har fulg med dere over Atlanteren. Ønsker dere en riktig god jul og kos dere i Karibia.Fint for dere alle 3 å ha opplevd dette sammen. Nå går turen inn i ett nytt kapittel. Store Mangohilsener, Frode

  1. Utrolig gøy å få Mango-hilsener, Frode! 🙂 Og ganske spesielt at det nå er oss her nede og dere der oppe… Jeg var så vant til å tenke det motsatte! he he 🙂 Hils alle jenter! Riktig god jul og
   ha en deilig, sval vinter!
   Hilsen fra en stekende varm St.Lucia (37,6 grader i dag!)

 6. Gratuler med en fantastisk godt gjennomført Atlanterhavsseilas!!
  Det har vært så flott å følge dere hver dag!! Gode forberedelser,god båt og supert mannskap gir resultater. Dere har vært meget dyktige.
  Kos dere, slapp av og nyt livet, det er vel fortjent.
  Med seilerhilsen fra
  Lina 4/Arne

  1. Hei Arne!
   Takk for koselige ord! Det har vært utrolig gøy, det er jo det viktigste. Og at Martin likte det, det var også viktig for oss. Dere har jo for øvrig vært et forbilde for oss hele tiden.
   Nå slapper vi av, ja, og vi gleder oss til å seile på Atlanterens bølger i Karibia fremover… Utrolig nok har vi kommet så langt! Hils Vigdis så mye… og riktig god jul fra en varm og deilig Rodney Bay 🙂

 7. Hei Stefania!
  Ville bare si fortsatt GOD TUR! Vi følger dere og koser oss med sidene dine. Skal hilse fra Dag og si at han lengter etter havet. Han blir nesten «syk» av å lese det du skriver. Hilsen Dag og Torun.

  1. Utrolig koselig å høre fra deg, Torun. Atlanteren er ubeskrivelig flott og mektig, en fantastisk opplevelse. Bilder kommer etter hvert. Hils Dag og god jul!
   Klem fra Rodney Bay 🙂

 8. Hej Stefania og Familien:) Lykke til på jeres tur – må lyset, havet og stjernerne følge jer på vej 🙂 Tænker på vor sejlads pa QH 2006. Misunder dig! Tak for at vi kan følge jer på vej! Knus Susy

  1. TILLYKKE MED TUREN – HVOR ER DET GODT GÅET!
   FLOT KLARET, GLÆDER MIG TIL AT HØRE MERE OM TUREN!
   LYKKE TIL JER ALLE!
   KNUS
   SUSY

   1. Hei Susy! Så hyggelig å få dine ord 🙂 Så mye jeg har tenkt på dere under denne seilasen! (Se blogginlegg fra i dag).
    Vi har hatt det utrolig gøy på QoH. En unik opplevelse!
    Deilig også å få opplevd ARC med familien. Vi har lært ganske mye også denne gangen. Man blir aldri ferdig 🙂
    Stor knus fra Rodney Bay! Stefania

 9. Dalla tua esclamazione tutta le tensione per l’attesa del gran giorno!
  fino ad ora qualche piacevole mese godendovi il meritato prologo ed allenandovi alla traversata
  ora è finalmente giunto il momento di confrontarvi con voi stessi e con l’oceano
  davanti al p.c. cercherò di seguirvi tifando per voi
  che dio vi accompagni!
  angelo

 10. Hei dere.
  Vi sitter her å misunner dere veeeeldig. I morgen er den store dagen, og vi husker så alt for godt stemningen fra i fjor da vi var i samme situasjon.. Vi har fulgt bloggen deres hele veien, og det ser ut som om dere er godt forberedt.
  Det tar gjerne et par dager før man er kommet inn i rytmen på havet, og ikke la skvalpesjøen dere kan få ut fra start ta motet fra dere (du vet jo dette Stefania). Etter ett til to døgn får man som regel jevne lange bølger bakfra. Da er det bare å finne frem bøker og evt. filmer å la kroppen gynge i takt med båten og kjenne at det blir varmere for hver dag som går.
  Vi gleder oss til å følge dere over dammen og videre på deres drømmetur.
  Sail Safe.

  Escape

  1. Stilig å få deres hilsen, Tom & Sus.
   En stor stor klem fra en hot Rodney Bay, med kule St.Luciaanere med rastafletter, masse båter og deilig ARC-stemning. Deilig å være i mål, men du verden så flott det var på havet, til tross for den rotete sjøen…
   Seilerklem fra alle på AVVENTURA… God jul!

 11. Kjære Dere i Avventura!!
  Nå er det rett før, og vi vil ønske dere god tur over havet. Vi skal følge med dere hver dag, og er sikre på at dere får en stor opplevelse. Vi skulle gjerne ha vært blant dere nå, men måtte dessverre prioritere jobb og familie. Så det ble ett par fine dager på ski i Cervinia opp i 3899 moh.
  Vær forsiktig, og husk våre 4 lover ombord!!
  Med seilerhilsen fra
  Vigdis&Arne og S/Y Lina4 (som står på land i vinterdvale)

 12. Vi følger med dere og er veeeeldig misunnelig. Kos dere masse på ARC`n og sail safe. Hilsen SY Mango

 13. cara stefania sempre bello leggerti; con il tuo italiano che ha senz’altro guadagnato in capacità descrittive (che la pratica del vikingo migliori la nostra lingua?) riesci a far partecipare delle vostre scoperte e delle sensazioni che povate!
  deve essere davvero stupendo quello che vedete e che state vivendo. nessun senso di colpa per questo soprattutto quando lo si è voluto e ci si è sacrificati per realizzarlo; casomai tanta reciproca gratitudine tra voi che assieme ve lo siete meritato e tanta ammirazione per il creato che riserva a chi sa leggerlo gioia e stupore.
  poetico nè?
  dai, che il mare-oceano vi aspetta e dovrete essere forti, uniti e determinati e prendere la sfida come una prova con se stessi che vi unirà come gruppo e vi servirà fra qualche decennio….
  ciao a tutti, angelo

  1. Grazie dei saluti, ogni volta motlo apprezzati! Il mio italiano zoppica, Angelo, lo sento. Mentre il norvegese migliroa olgni giorno. Mi fa bene scrivere in italiano almeno sul blog! 🙂 Un bacione!

 14. cara Stefania finalmente qualche notizia in italiano che meglio ci fa gustare il vostro viaggio ed i luoghi meravigliosi che incontrate!
  anche se è possibile chiedere al sistema una traduzione dal norvegese (che riesce a dare l’idea di cosa racconti anche se richiede doti di interpretazione quasi sovrannaturali) il bergamasco è sempre un’altra cosa!
  così in un modo o nell’altro riesco a seguirvi e continuo ad invidiarvi riscoprendomi una vecchia passione per la vela che praticavo sui nostri laghi con le derive; ma le barche a vela, le loro caratteristiche, le attrezzature, il progetto e la sistemazione degli interni mi hanno sempre affascinato.
  Il saperti lì con la tua famiglia a fare quella esperienza che richiede coraggio e giusto senso della vita da anche a me una piccola soddisfazione per la partecipazione che con le tue cronache mi rende possibile.
  A te, a Martin, a tuo marito, a Cathine quando c’è, un grosso «in c…. alla balena»
  Angelo S.

  1. Ciao Angelo! Che bello ricevere i tuoi saluti. Credevo non ci fossero tante persone interessate a seguirci, ma ultimamente diversi amici mi hanno fatto capire che apprezzerebbero qualche aggiornamento in italiano. Prometto di essere più diligente da ora in poi 🙂
   Non sapevo della tua passione per la vela! È uno sport bellissimo, come lo sci di fondo, vero? Molto a contatto con la natura… E poi, anche se l’acqua è allo stato liquido, fa negót! 😀
   Stiamo veramente godendoci la vita, e siamo coscienti del fatto che questi giorni passano troppo alla svelta, dobbiamo viverli intensamente e cercare di fermare il tempo, se possibile. Una pacchia essere in ferie per più di un anno. Bisognerebbe ottenere la pensione da giovani e lavorare più tardi…
   Un bacione e un saluto da Lanzarote 🙂

 15. cara stefania ti sto seguendo (con qualche difficoltà dovuta alla mia venerabile gioventù) su internet dopo che la giovanna vannetti (la ricordi?) mi ha detto della tua avventura con la tua splendida famiglia che ho conosciuto tarmite le immagini.
  sempre in gamba e capace di grandi cose!
  a chiunque piacerebbe una volta nella vita fare ciò che voi state facendo, ma poi solo chi ha coraggio, senso del sacrificio, voglia di misurarsi con se stesso e con la natura le realizza e tu le necessarie doti le hai sempre avute, da quando ti impegnavi con successo nelle gare di fondo…ed ora assieme ai tuoi cari stai realizzandi il sogno di una vita per molti
  in bocca al lupo!
  con affetto, Angelo Sormani

 16. Hei

  Nå har vi kommet inn i det koselige huset deres på Høymyrfjellet, hvor vi vet at vi kommer til å trives godt i de neste månedene. Vi nyter utsikten over Oslo fjorden og ungene spiser rips i hagen. Vi ønsker dere en riktig god tur over Atlanter havet og vi kommer til å følge med deres reiserute. Sender et par bilder av oss på mail.

  Hilsen Siv, Michel, Magnus og Mia

 17. Ciao cuginona e buon viaggio!!
  Anche a me è venuta subito nostalgia della bellissima Norvegia… prima o poi ci torneremo.
  In bocca al lupo (di mare)!

 18. Uela Stefania,
  anche il Serio in questi giorni ha aumentato la sua portata ed è navigabile !!! Quasi a voler accompagnare la vostra imminente salpata anche da Gromo. Un saluto ed un abbraccio al capitano Martin, allo skipper Bente e alla paesana Stefania.
  Ciao

  1. Grassie, Geppe!! 🙂
   Trasmetterò i tuoi saluti ai miei due uomini e spero tu faccia lo stesso coi miei saluti ai cari fans Santus-Pasini!
   Salüde e sperom che töt ‘l vades be’ 😀 (Misero tentativo di scrivere in bergamasco!)… Ciao!

 19. Ciaooo Stefaniaaa & C.!!
  WoW…fantastico Blog…e fantastica «avventura!»!!!!…
  Vi seguirò/remo insieme a tutta la famiglia…teneteci aggiornati!
  Un carissimo e «caldo» abbraccio Italiano!!
  ciaoo

 20. Veldig gode nyheter at huset nå er leid ut. Blir veldig spennende å følge dere videre. Hva er forresten «facebook-navnet» til Bengt og/eller deg?

   1. Den er grei vetu – jeg har deg/dere på facebook nå:)). Håper på litt seilopplæring for min fru og jeg når dere er tilbake. Det kan nok bli seilbåt på oss også kjenner jeg…

 21. ciao a tutta la familia nielsen mi sto’ godendo il vs bel sito
  specialmene le foto che mi fan venire una gran nostalgia
  della norvegia..ma il prossimo anno se dio vuole saro’ pensionato quindi….con google ho anche la traduzione dal norvegese quindi ora di sicuro seguiro’ le vs bellissime avventure.intanto vi saluto nn so cosa si dice di augurante ad un marinaio in partenza.rinaldo

  1. Uela, Rinaldo! Ciaooo!!
   Grazie per il bel saluto in italiano. Quando partiamo il sito sarà sia in norvegese che in italiano. Qui ci stiamo preparando per la crociera alla faccia del vulcano. Sarei dovuta essere a Gromo ora, ma la nuvola di cenere ci ha costretti a restare qui. Un saluto a te e atutti i Fans + famiglia. Ciaooo!!! 😀

 22. Hei! QoH planlegger med å være i område for målgang for ARC 2010 og julefeiring på Bequia! Går det bra med forberedelsene? Ikke lenge til avreise no. Selv om vinteren har overtaket enda. Men i alle fall, GOD TUR!

  1. Hei!
   Vi ligger i rute med forberedelsene, og de neste månedene vil være avgjørende for å få de siste tingene på plass
   Jeg opererte bort en forkalkning i høyreskulderen forrige onsdag og driver nå med rehabilitering.
   Det blir koselig å ses i Karibien! Vi feirer vel i samme bukt 🙂 Hurra!
   Hils Greta så mye fra oss.
   Seilerklem Stefania:-)

 23. Hei
  Har bare ett lite spørsmål siden det ser ut som dere har full kontroll etter å ha sett litt på denne supre hjemmesiden:)

  Er det sånn at en på båten under ARC må ha isaf-sikkerhetskurs?

  Mvh

  Henning

  1. Hei Henning!
   Jeg la ut et innlegg om dette på hjemmesiden. Det er flere enn deg som lurer på det. Kanskje jeg bør legge det ut i SEILmagasinet.no?
   https://avventura2010.wordpress.com/2010/02/14/arc-sikkerhetskrav-er-isaf-kurs-pabudt/

   Lykke til med valget! Håper vi ser deg på tur 🙂 eller kanskje tidligere på ARC-seilertreffet i Sandspollen i pinsehelgen fra kl. 1500 lørdag 22. til søndag 23.5.10 (Se Facebook-event) hvis du bor på Østlandet.
   Seilerhilsen
   Stefania:-)

 24. Flotte sider ja og imponerend tur-prosjekt – men dere – obs – obs – «dette seilerlivet kan være smittsomt slik dere legger det opp…:))».

  Lykke til videre. Vi snakkes. Mvh – Stein Arne

 25. Hei,
  kjempefine sider og reportasjer du lager! Mye fint å lese og mange tips å ta med seg for alle seilere. Vi planlegger også langtur om noen år. Blir spennende å følge med deres reise.

  1. Hei Bjørn!
   Takk for koselige ord!
   Vi får håpe alt går som det skal.
   Avreisen nærmer seg med stormskritt og en del gjenstår å gjøre, men vi bør være i rute. 🙂
   Når reiser dere?

 26. Bloggen deres begynner å bli veldig bra! Hilsen fra Paris (på vei til Singapore)

 27. Hei Stefania

  Fant bloggen din på nettet. Den er helt fantastisk, slik som du. Høres ut som om dere har hatt en fin tur hittil til tross for været. Vi har lurt på hvor dere er for vi har sett at Avventura ikke ligger på plassen sin. Men nå vet vi det 🙂

  Vi flytter inn i snekka idag og skal til svenskekysten vi også. Gleder oss masse, kanskje vi sees.

  Har dere hatt en fin sommer hittil, så ønsker vi dere en fabelaktig sommer videre. Håper det er nå den kommer.

  Klem
  Hans Fredrik & Cathrine

 28. Kjempeside Stefania! Mye flotte opplevelser og bilder 🙂
  Du har blitt en SEO-guru jo 🙂
  Anbefaler å legge inn Xtractor slik at du kan gjøre den 100% optimal og oppnå topp digital synlighet! Du vil da få servert alle problemer, små og store, og løsninger på disse.

  Ha en fantastisk sommer!!!

  Robert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s