Hvem trodde det skulle bli slik…


DSC_0084-46

Ja, dette oppholdet i Bretagne ble til et av langturens høydepunkter!


Vi har i dag tatt en fottur fra Camaret by mot Pointe du Toulinguet og videre til slottet til dikteren Saint Pol Roux og menhirene. Enda lengre kunne man gått, til Toulinguet kappet, et flott sted, og videre til Pen Hir-kappet. Cirka 12 km totalt. Helt nydelig. Jeg hadde tatt en titt i bøkene på bokhandelen her i byen og merket meg at det kryr av guider som beskriver fotturer i Bretagne. Turen vi tok i dag var rett og slett til å ta pusten fra deg. Kysten er veldig variert og høy, klipper av hvite stein som stuper rett i havet med noen flotte kritthvite strender innimellom. Og gamle fort, bunkers og utkikksposter som ble brukt tidligere i historien (1./2. verdenskrig?). Et fantastisk landskap… Hvilke farger!! Bretagne er poetisk og er verdt et ytterligere besøk på enten sykkel eller bare i bil og joggesko! Vi har faktisk sett mange turister som går med staver og fjellstøvler, men et par gode joggesko er mer enn bra nok. Anbefales!
Vi stoppet på en liten pub i periferien av Camaret (Relais Agora)… det så ut som den utvidede stua til en eldre mann som bød oss inn og serverte en god og kald Kronenbourg og ga oss en penn som souvenir. Kjempekoselig. Ellers er folk her i byen veldig, veldig hyggelige. En vi hadde møtt før i en bar, så meg i går mens jeg gikk hjem med flere poser (handlet mat). Han stoppet og kjørte meg til marinaen.
Vi lot være å kjøre til La Rochelle, det ville tatt for lang tid og det ville vært for dyrt. Dessuten er det som å dra bort og lete etter gull mens man er i Klondyke! Her er det bare å ta noen skritt, og det er så mye flott å se at det virkelig er pengesløseri å besøke La Rochelle. Det får vente. I morgen drar vi trolig til Quimper, hovedstedet like sør for denne regionen (som heter Sør-Finistère). I bretonsk heter det «Kemper», det betyr «stedet hvor en elv munner ut i en annen». Guideboken forteller mye flott om Quimper, så jeg gleder meg til å besøke det. Guiden ja, jeg hadde kjøpt en guide om Bretagne selv om det ikke var planlagt å komme hit. Det sier noe om hvor glad jeg ble da vinden blåste oss hit… 😀 Slik er livet på langtur. Aldri fortvile fordi planene dine ikke går i boks. Er du litt fleksibel og positiv, nyter du turen uansett. Det er så mye å se i verden som vi ennå ikke har opplevd!

Se flere bilder fra fotturen vår i dag: det var vidunderlig!

Se flere bilder fra Camaret og fra seilasen fra Azorene til Bretagne her

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s